Tervetuloa! Tästä viestistä löydät ohjeita palvelun käyttöön

Tervetuloa!

KysyIlmastosta.fi -palvelussa voit kysyä mitä tahansa ilmastosta, ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista, ilmastojärjestelmän toiminnasta tai muuten vain ilmastoon liittyvistä aiheista. Me etsimme asiantuntijoita ja tutkijoita vastaamaan suoraan sinulle! Emme voi taata vastausta tietyssä ajassa, mutta pyrimme löytämään vastauksia ainakin suosituimpiin kysymyksiin. Muista siis myös äänestää mielestäsi parhaita tai tärkeimpiä kysymyksiä!

Asiantuntijoiden valitsemista kysymyksistä tehdään myös uutta tiedettä. Tutkimus suunnitellaan sivustolla käyttäjien (sinä!) ja asiantuntijoiden yhteistyönä. Tutkijat käyttävät oikeita tieteen työkaluja (esim. ilmastomalleja) vastatakseen yhdessä muodostettuihin tutkimuskysymyksiin. Haluamme tuoda koko tutkimusprosessin sinun nähtäväksesi.

Ilman rekisteröitymistä palveluun, voit
Selata kysymyksiä ja vastauksia
Etsiä suosituimpia kysymyksiä
Selata kysymysten aiheita

Rekisteröityminen on helppoa. Voit kirjautua Facebook tai Google-tilien avulla, tai luoda erillisen tunnuksen palveluun. Keksi itsellesi käyttäjänimi, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Rekisteröityneenä voit myös
Kysyä ilmastoon liittyviä kysymyksiä
Äänestää parhaita kysymyksiä

Alta löydät lisäohjeita toimintoihin, jotka vaativat kirjautumisen.


Palvelu yrittää käyttää automaattisesti oikeaa kieltä tietokoneen tai mobiililaitteen asetusten mukaisesti. Jos palvelu on kuitenkin väärällä kielellä tai haluat vaihtaa käyttöliittymän kielen, voit valita kielen asetuksista:

  1. Kirjaudu sisään palveluun.
  2. Klikkaa profiilikuvaasi (oikealla ylhäällä)
  3. Valitse asetukset (mutteri-ikoni oikealla, katso kuva alla)
  4. Valitse “Interface” (tai suomeksi “Käyttöliittymä”)
  5. Suomenkielinen käyttöliittymä vaihdetaan “Interface language” valikosta (valitse “Suomi”)

asetukset_nappi


Voit sulkea sinisen pikaohjeen harmaasta rastista:

close_banner


Voit äänestää kysymyksiä painamalla sinistä “Äänestä” -nappia (kirjautuneena). Sinulla on 10 ääntä käytettävissäsi. Kysymyksen saama äänimäärä näkyy laatikossa napin yläpuolella. Mitä enemmän ääniä, sitä todennäköisemmin kysymykseen etsitään vastauksia!

aanesta_nappi


Kun haluat tehdä uuden kysymyksen, valitse “Uusi kysymys”. Kysymystä ja siihen annettuja vastauksia kutsutaan myös “ketjuksi”. Muotoile ytimekäs otsikko, joka on kysymyksen muodossa. Anna lisätietoja ja tarkentavia kysymyksiä varsinaisessa viestissä. Voit myös määritellä kysymykselle tunnisteen (aihealueen). Kirjoita aiheesi listaan, niin saat ehdotuksia aiheista.

Muista tehdä kysymys oikeaan kielikategoriaan (esim. “Suomi”).


Mikäli sinulla on kysyttävää palvelusta, toimituksen tavoittaa osoitteesta toimitus@kysyilmastosta.fi.

Ilmasto ja ilmastonmuutos herättää varmasti kysymyksiä; toivomme että pystymme tällä palvelulla vastaamaan tiedonjanoon. Toivotamme tervetulleiksi kaikki mitä mielenkiintoisimmat ilmastokysymykset!

Risto & KysyIlmastosta-tekijätiimi