Miksi pilvet kerääntyvät?

Pilvijarvi on järvi Sipoossa, jolla on uimaranta.
Kaksi eri sähkötolppaa on vastarannalla, jotka valkoisia sekä korkeita vai tv-mastoja? Miksi pilvet kerääntyvät? Ukkonen on sähköilmiö johtuen staattisista sähkövarauksista johtuen sekä salamat. Kerääntyvätkö pilvet sähköjohtojen takia taivaalle usein? Vai mikä muu ilmastossa vaikuttaa? Varjoisa ranta, koska idästä tai lännestä auringon paistaessa eli puut metsänä varjostaa.

Hei,

kiitos kysymyksestä, joka vaikuttaa kiinnostavalta paikalliselta sääilmiöltä.

En aivan kuitenkaan saanut kiinni tilanteesta kuvauksesi perusteella, joten voisitko vielä hieman tarkentaa? Kerääntyvätkö pilvet sähkötolppien tai sähköjohtojen ympärille? Ovatko ne yleensä poutapilviä, sade- vai ukkospilviä? Olisiko sinulla esimerkiksi kuvaa tilanteesta, jossa pilvet ovat “kerääntyneet”? Voit lähettää kuvan minulle viestillä tällä nettialustalla tai sähköpostilla toimitus@kysyilmastosta.fi, niin lisään sen tähän kysymykseen.

Mielenkiintoisesti järven nimi on Pilvijärvi, joka on varmaankin paikannimenä vanhempi kuin sähköjohdot. Voisiko pilvien kerääntyminen järven ympärille olla siis vanhempi asia?

Laita siis hieman lisätietoja ja kuva tilanteesta, niin ohjaan sitten kysymyksen jollekin meteorologillemme.